24 november 2014

Fotografering: Julbord på Hotel Amalias Hus


I lördags var jag på Hotel Amalias Hus för att fotografera deras fantastiska julbord. Om jag längtar efter julen nu? Inte alls, bara så mycket att jag nästan spricker. Jag vill ha snö och vargavinter, BUMS!

 

Det började med att gästerna fick julinspirerad afternoon tea.
Förberedelserna inför kvällens julbord var redan i full gång när jag kom.
Det dukades med julfärger och snapsglas.
Alla julbordsdelikatesser ställdes på sin rätta plats.
Caroline (hotellägaren) vid julbordet.
Gästerna började dyka upp.
Dessertbordet med mängder av julgodis. Knäcken smakade särskillt gott.
Några gäster i matsalen.

Taggar: Fotografi, Jul, Julbord, Hotel Amalias Hus
Kommentera5 november 2014

Snön, det är dags nu!


Jag längtar efter snön. Så mycket att det bara sprätter i bröstet när jag tänker på hur den kommer att knarra under mina kängor. Det är dags nu, av någon lustig anledning känner jag det på mig. Komsi komsi...

 

Jag har aldrig varit speciellt flitig med att skicka julkort. Kanske för att det har känns lite som något man gör om man är en farmor eller mormor. Det är säkert mina förutfattade meningar som spökar, men i år ska det minsann bli ändring. Jag ska designa några olika julkort och skicka till alla jag känner och tycker om. Det är så himla trevligt att få snigelpost med personliga hälsningar. Själv blir jag alltid glad när det kommer annat än räkningar, tråkig information och reklam.

 

Snöflingorna gjorde jag för ett projekt som i slutändan gick vidare med ett av mina andra förslag. Så jag återbrukade det och gjorde ett litet mönster att visa här på bloggen istället.

 

Hoppas att ni har en fin dag!

/Paula


Taggar: illustrationer, jul, Grafisk Design, Snö, Mönster
Kommentera15 oktober 2014

Julpynta i Oktober, Varför inte?


Här sitter jag med julstämning i Oktober. Caroline som äger Hotel Amalias Hus ville att hemsidan skulle komma i julstämning. Hon frågade om jag hade lust att pynta det guldiga ornamentet som jag skapat sedan tidigare. Så jag hängde upp lite julgranskulor och knöt fast lite granris.

 

För er som inte har varit på Hotel Amalias Hus i Gränna så kan jag varmt rekommendera ett besök. Särskillt om ni uppskattar historia från 1800-talet. Alla rum är nämligen unikt inredda med inspiration från 1800-talet då husen byggdes. Gränna har blivit en plats dit många kommer på sommaren och shoppar polkagrisar. Men jag tycker att vintern i Gränna är minst lika mysig, speciellt när snön har lagt sig.

 

Här är några fotografier som jag tog på Amalias Hus i samma veva som jag designade och programmerade deras hemsida i våras.

 

Se mer på deras hemsida.

 

/Paula


Taggar: Grafisk Design, Jul, Hotel Amalias Hus
KommenteraOm

Jag heter Paula och frilansar som illustratör och fotograf.

Alla fotografier och illustrationer som visas i den här bloggen och på hemsidan är copyright och skapade av mig, om ingenting annat nämns.


Visit Paula's profile on Pinterest.


© Paula Wijk 2015