31 juli 2016

Lillan och badtunnan


Vi har semester här hemma. Alla som har haft semester någon gång vet att man lätt kan bli lite rastlös. Så rastlös att man får för sig att bygga en badtunna till sin ettåriga dotter. Henrik byggde den här utav överbliven råspont som låg och samlade damm bakom vårt uthus. Jag och lillan var mest publik.

 

Hon älskade den.
Henrik provfyller tunnan med vatten

/Paula


Taggar: fotografi, badtunna, henrikbygger
Kommentera4 juli 2016

Att spara små glimtar av livet


Idag kom min nya digitalkamera och lika så min inspiration att fotografera. Jag har alltid älskat att spara små glimtar av livet, men den senaste tiden har jag inte haft lust. Så fort jag såg min gamla kamera ligga där på hyllan i sovrummet kände jag prestationsångesten som ett stort, rykande damm-moln i bröstet. Jag ville så gärna tycka att det var kul. Så jag tog upp kameran, knäppte några bilder, men kände ingen glädje.

 

Det är lustigt vad lite nya prylar kan göra. Nu kan jag inte få stop på inspirationen. Jag har så mycket som måste ut. Här nedan är lite bilder som jag tog med nya kameran i vårt hus idag, bara för att testa. Det är förresten en Nikon D610 och jag är SÅ NÖJD!

 

Ett av våra vardagsrummsfönster som behöver tvättas lite grann.
Vårt sovrum
Signe vill inte sova riktigt än
Vår pelargon är förvånansvärt fin, med tanke på att vi inte har tagit hand om den på säkert två månader.
Henrik gör musik på vardagsrumsgolvet

/Paula


Taggar: fotografi
Kommentera2 maj 2016

Skymningssippor


Jag får aldrig nog utav det här.

/Paula
 


Taggar: fotografi
Kommentera24 november 2014

Fotografering: Julbord på Hotel Amalias Hus


I lördags var jag på Hotel Amalias Hus för att fotografera deras fantastiska julbord. Om jag längtar efter julen nu? Inte alls, bara så mycket att jag nästan spricker. Jag vill ha snö och vargavinter, BUMS!

 

Det började med att gästerna fick julinspirerad afternoon tea.
Förberedelserna inför kvällens julbord var redan i full gång när jag kom.
Det dukades med julfärger och snapsglas.
Alla julbordsdelikatesser ställdes på sin rätta plats.
Caroline (hotellägaren) vid julbordet.
Gästerna började dyka upp.
Dessertbordet med mängder av julgodis. Knäcken smakade särskillt gott.
Några gäster i matsalen.

Taggar: Fotografi, Jul, Julbord, Hotel Amalias Hus
Kommentera10 oktober 2014

Pumpan


Jag har alltid älskat pumpor, vet ni vad det konstigaste med det är? Att jag aldrig i hela mitt liv har smakat pumpa. Jag tycker bara att de är så himla fina att se på. I år fick jag för mig att olda själv och nu sitter jag här med beslutsångest. Jag kan inte bestämma vad jag ska göra med den enda pumpa jag fick. För tillfället står den i mitt vardagsrumsfönster som prydnad, där får den vara tills den fått ett syfte.

 

Det finns så mycket man kan göra av pumpor. Pumpasoppa, pumpamuffins, pumpakaka, pumpapuré, inlagd pumpa, rostade pumpakärnor, läbbig halloweenprydnad, pumpapaj, pumpadipp och säkert mycket mer. Ja, ni kanske förstår att jag har beslutsångest.

 

Finns det någon därute med ett pumparecept jag borde prova?

 

/Paula


Taggar: Grafisk Design, Fotografi, Pumpan
Kommentera10 september 2014

Boka en fotografering


I början av Augusti var jag i Svarttorp bland de småländska skogarna och fotograferade den här fina tjejen, Matilda, tillsammans med hennes häst.

Min favoritljuskälla är solen. Med eller utan moln framför, sipprandes in genom ett fönster eller helt omslutande ute i naturen. Vill du boka en fotografering tillsammans med ditt husdjur, en vän, din familj eller kanske bara dig själv? Jag kommer gärna till din favoritplats.

 

Hör av dig så berättar jag mer.


Taggar: Paulas Designstudio, Fotografi
KommenteraOm

Jag heter Paula och frilansar som illustratör och fotograf.

Alla fotografier och illustrationer som visas i den här bloggen och på hemsidan är copyright och skapade av mig, om ingenting annat nämns.


Visit Paula's profile on Pinterest.


© Paula Wijk 2015