9 december 2014

Lite gammalt


Genom åren har det blivit en hel del ritande och målande för min del. Mycket har samlats i stora buntar som legat lite här och var i min atelje. Jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra av allt. I Söndags tog jag tag i mig själv och började sortera. En del blev skräp och andra saker gav mig massor av minnen och känslor från förr. Ibland kan jag sakna tiden från gymnasiet och åren strax efter. Men sen tänker jag efter och kommer på att det var en fin tid, men jag är ändå ganska glad att den är över. Jag skannade några av illustrationerna från alla buntar, det här är tre av dem.

 

Till på köpet har jag nu en lite mer organiserad atelje. Det ser inte ut som en flock elefanter just lekt cirkus bland en massa ritblock, garner och fåglar av papir mache (wihi!) När jag ändå var i farten passade jag på att möblera om lite också. I nästa inlägg ska ni få se hur det ser ut. Håll utkik!

 

/Paula


Taggar: Illustrationer, Gammalt, Minnen, Personligt, Atelje
Kommentera13 november 2014

Work in progress: En meny


De här små illustrationerna har jag gjort för en meny som jag jobbar med att sätta ihop just nu. Jag älskar att få sådana här illustrationsuppdrag och hoppas verkligen att det dyker upp fler i fortsättningen. Jag skulle bli så himla glad om det åtminstonne hände någon gång då och då. Ni ska snart få se den färdiga menyn, så fort den har lanserats. Jag vet att ni redan sett några av illustrationerna i det här inlägget, men det har också tillkommit några. Hör av dig om du eller någon du känner behöver illustrations- eller designhjälp på något vis.

 

Glad torsdag på er!

/Paula


Taggar: illustrationer, Grafisk Design, Work in progress
Kommentera5 november 2014

Snön, det är dags nu!


Jag längtar efter snön. Så mycket att det bara sprätter i bröstet när jag tänker på hur den kommer att knarra under mina kängor. Det är dags nu, av någon lustig anledning känner jag det på mig. Komsi komsi...

 

Jag har aldrig varit speciellt flitig med att skicka julkort. Kanske för att det har känns lite som något man gör om man är en farmor eller mormor. Det är säkert mina förutfattade meningar som spökar, men i år ska det minsann bli ändring. Jag ska designa några olika julkort och skicka till alla jag känner och tycker om. Det är så himla trevligt att få snigelpost med personliga hälsningar. Själv blir jag alltid glad när det kommer annat än räkningar, tråkig information och reklam.

 

Snöflingorna gjorde jag för ett projekt som i slutändan gick vidare med ett av mina andra förslag. Så jag återbrukade det och gjorde ett litet mönster att visa här på bloggen istället.

 

Hoppas att ni har en fin dag!

/Paula


Taggar: illustrationer, jul, Grafisk Design, Snö, Mönster
Kommentera30 oktober 2014

Torsdagstema: I mitt badrumsskåp


I förra inlägget berättade jag om Torsdagstemat och vad det går ut på. Idag är temat "i mitt badrumsskåp" och hålls av Bokkei. Jag måste erkänna att jag inte är speciellt nöjd med min insats, men bestämde mig för att ändå visa vad jag gjort. Jag är ju trots allt min egen största kritiker. Huvudsaken med att delta i torsdagstemat för min del är ju att hålla kreativiteten uppe och av någon anledning så funkar det. För att nu ser jag fram emot att få veta vad nästa torsdagstema blir. Kanske för att kunna göra det ännu bättre då, som någonslags revansch mot mig själv. Hur som helst, här är mitt första bidrag till torsdagstemat som jag slängde ihop igårkväll.

 

Hoppas att ni alla har en trevlig dag!

 

/Paula


Taggar: Illustrationer, Torsdagstema
Kommentera29 oktober 2014

Illustrera mera


Jag älskar att illustrera och borde egentligen göra det mycket oftare. Om inte annat så för att hålla kreativiteten flödande. I förmiddags gjorde jag de här illustrationerna med ett pågående projekt i tankarna.

 

På tal om att illustrera mera. Jag läser ett antal kreativa bloggar som har kommit på en himla kul idé. De kallar det för "Torsdagstema" och går ut på att några bloggare turas om att välja ett tema till varje torsdag. Sedan får vem som helst skapa ett bidrag i valfri teknik och länka till det i en kommentar hos den som håller i det senaste temat. Varje Torsdag visar "temaägaren" upp bidragen som har kommit in. Jag tycker det är ett jättebra sätt att hålla kreativiteten uppe och har tänkt flera gånger att jag ska bidra med något.

 

Imorgon är det torsdag och jag ska knepa ihop något till temat "i mitt badrumsskåp" som hålls av Bokkei. Jag känner mig taggad. Ta reda på mer här om du också vill vara med.

 

/Paula


Taggar: Illustrationer
Kommentera20 oktober 2014

Fjärilar


Jag håller på med ett skivomslag åt en tjej som sjunger och skriver egna låtar på svenska. Tanken är att de här fjärilarna ska vara en del av det. Men jag är fortfarande i idéstadiet och allt kan hända. Jag ska göra en eller två fjärilar till i lite gladare färger och även lite blomster. Vi får se vad det blir av det tillslut.


Taggar: illustrationer, Fjärilar, Insekter, Skivomslag, Martina Sandström
KommenteraOm

Jag heter Paula och frilansar som illustratör och fotograf.

Alla fotografier och illustrationer som visas i den här bloggen och på hemsidan är copyright och skapade av mig, om ingenting annat nämns.


Visit Paula's profile on Pinterest.


© Paula Wijk 2015