11 oktober 2014

Abborraleden


För några veckor sedan gjorde jag ett illustrationsjobb åt Örkelljunga Kommun som skulle anlägga en ny vandringsled. De ville ha illustrerade växter och djur till en folder och några skyltar som numera finns längs den färdiga leden. Jag packade upp mina vattenfärger och fick tillslut fram de här fem illustrationerna. Det ska föreställa Pors, Brakved, Rundsileshår, en Blåmes och en Vit näckros.

Så här ser foldern ut som Örkelljunga kommun har skapat.

Det började med att jag fick namnen på de arter som skulle illustreras. Efter det gjorde jag en liten research och lärde mig allt om det jag skulle teckna. Mina inspirationskällor var floraböcker och den helt fantastiska barnboken Majas alfabet som Lisa på Örkelljunga Kommun påminde mig om. Det var nämligen min absoluta favoritbok när jag var cirka 110 cm kort. Till en början kände jag mig lite smått skakis över det här uppdraget eftersom jag i vanliga fall nästan aldrig tecknar växter och djur. Samtidigt ville jag ha en utmaning. Nu i efterhand är jag väldigt glad att jag tog möjligheten. Det har gjort mig lite bättre på att teckna växter och blåmesar. Dessutom har jag lärt mig en hel del spännande saker om naturen.

 

Ni kan läsa mer om Abborraleden här.

 

/Paula


Taggar: Abborraleden, Illustrationer


comments powered by Disqus

Om

Jag heter Paula och frilansar som illustratör och fotograf.

Alla fotografier och illustrationer som visas i den här bloggen och på hemsidan är copyright och skapade av mig, om ingenting annat nämns.


Visit Paula's profile on Pinterest.


© Paula Wijk 2015